Inneer Banner

Rapid Diagnostic Conference

Time Draft Programme
9:30 – 10:30 Hrs

Keynote – “Leveraging India to succeed globally – Connecting the dots”
Presentation of Genome Valley Excellence Award

10:30 – 11:00 Hrs

Networking Break & Visit to the International Exhibition

11:00 – 11:05 Hrs

Rapid Diagnostics Conference – Introductory Remarks by Co-Chair (5 minutes)

  • Dr. Shanthi Naidu, Head, Laboratory Medicine, Care Hospitals, India
11:05 – 11:30 Hrs

Welcome Address by Chair & Lecture on Rapid Diagnosis of Tuberculosis: Where are we? (25 minutes)

  • Prof. Sarman Singh, Head, Clinical Microbiology & Molecular Medicine, All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), India
11:30 – 12:00 Hrs

Keynote Lecture on Point-of-Care Diagnostics: Current State-of-affairs, Limitations and Future (30 minutes)

  • Dr. Deshratn Asthana, Associate Professor of Pathology & Director, Laboratory for Clinical and Biological Studies, Miller School of Medicine, University of Miami, Florida, USA
12:00 – 12:30 Hrs

Invited Lecture: Critical Care (30 minutes)

  • Dr. Srinivas Samavedam, Director Critical Care, Century Hospital, India
12:30 – 13:00 Hrs

Invited Lecture: Rapid Diagnostic Kits for emerging parasitic diseases (30 minutes)

  • Prof. M. Raman, Programme Head-Vaccines, Translational Research Platform for Veterinary Biologicals (TRPVB), Tamil Nadu Veterinary and Animal Sciences University (TANUVAS), Chennai
13:00 – 13:30 Hrs

Company Presentations

  • Alere (10 minutes)
  • Siemens (10 minutes)
  • Radiometer (10 minutes)
13:30 – 14:30 Hrs

Networking Lunch & Visit to the International Exhibition

14:30 – 15:00 Hrs

Invited Lecture: QA and QC in POCT (30 minutes)

  • Dr. A. S. Kanagasabapathy, Formerly Prof. Head of Clinical Biochemistry, CMC Vellore Member of Clinical Chemistry Trainee Council Advisory Board of Clinical Chemistry of AACC, USA
15:00 – 15:30 Hrs

Invited Lecture: Affordable Diagnostics & Microfluidics (30 minutes)

  • Dr. Amit Asthana, Principal Scientist and Ramalingaswami Fellow, Centre for Cellular and Molecular Biology
15:30 – 16:15 Hrs

Networking Break & Visit to the International Exhibition

16:15 – 16:35 Hrs

Company Presentations

  • Roche Diagnostics (10 minutes)
  • Medequip (10 minutes)
16:35 - 17:35 Hrs

Panel Discussion: Practical Clinical Skill (60 minutes)

Chairperson:

  • Dr. Shanthi Naidu, Head, Laboratory Medicine, Care Hospitals, India

Panelists:

  • Dr. D. Suhasini, Senior Consultant and HOD, Department of Biochemistry & Therapeutic Drug Monitoring, Apollo Health City, Jubilee Hills, Hyderabad
  • Dr. Shyam Tapadia, Managing Director, Tapadia Diagnostic Centre
17:35 - 18:30 Hrs

Networking Break and Visit to the International Exhibition

Organizers & Partners

Shake It
Shake It
Shake It
Shake It
Shake It

Conference Sponsor

Shake It
Shake It

Supporting Organizations

Shake It
Shake It

For more info, call us at +91 (40) 3000 4005 / 4006     or   Email us at   paridhi@bioasia.in


REGISTER EXHIBIT SPONSOR